Iedereen is welkom op 7 maart 2024 in de schepenzaal van het gemeentehuis Bonheiden Jacques Morrensplein 10 om 19u30 uur, de voordracht is gratis. De spreker van dienst is Kevin Verbeek die zich al meerdere jaren in dit onderwerp heeft gespecialiseerd.

Er was het laatste jaar heel wat te doen rond deze invasieve exoot…

Langs allerlei kanalen werd info verspreid die niet altijd even juist en soms ronduit fout was, wat voor veel verwarring, sensatie en vele misverstanden zorgde.

Wat is een Aziatische hoornaar? Hoe ziet hij eruit? Wat doet hij? Wat kan je doen om zijn opmars binnen de perken te houden? En wat mag je vooral niet doen?

Aziatische hoornaar    AH op wiekpotAH op wiekpot

Omdat de opsporing en de rapportering van de nesten een zaak is voor iedereen, nodigen we je graag uit om mee aan de slag te gaan. Niemand wil graag een nest Aziatische hoornaars in zijn haag, tuinhuis of in een boom in de buurt.

AH nestAH nest        AH nestenAH nesten
Om iedereen, imkers en niet-imkers, juist te informeren over de ontwikkeling en de leefwijze van de hoornaar, en over wat er gedaan kan worden, gingen we te rade bij een expert ter zake.

We doen daarvoor beroep op Kevin Verbeek, gepassioneerd imker, erkend lesgever en erkend verdelger van de AH. Hij vertelt ons op een heel vlotte manier, uit eigen ervaring en expertise, en geeft praktische tips waarmee we aan de slag kunnen.

Ben je op zoek naar wat meer informatie over de Aziatische hoornaar, dan kan je al eens de volgende blogs bekijken.

 

In de kalender kan je meer informatie vinden over deze voordracht (door te klikken op het item).

De gemeenten Bonheiden-Rijmenam, Keerbergen, Mechelen en Putte steunen dit initiatief en bieden op de voordracht selectieve vallen aan, aan hun aanwezige inwoners.

Sorry, this website uses features that your browser doesnвЂt support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and youвЂll be all set.