We zijn in een nieuwe fase aangekomen in de strijd tegen de Aziatische hoornaar.

De selectieve vallen die we maakten en plaatsten om de koninginnen te vangen, mogen stilaan verwijderd, gepoetst en opgeborgen worden. De kans dat je nu nog een koningin zal zien rondvliegen is echt wel heel erg klein geworden. De koninginnen die het haalden hebben intussen een nestje opgebouwd en de eerste werksters zijn de foerageertaken van de koninginnen aan het overnemen. Deze werksters zijn nog wat klein uitgevallen en die zijn nog niet sterk genoeg om de bijen uit de lucht te gaan plukken. In hun jacht op eiwitten, zullen ze zich in deze periode eerder richten op de kleinere insecten.

De volgende generatie werksters zal wel al sterker zijn. Die zullen we vermoedelijk vanaf begin augustus zien opdagen aan de bijenkasten.

Het wordt dus stilaan tijd om de wiekpotten boven te halen en deze in de buurt van de bijenkasten op te stellen. Eens je daarop Aziatische hoornaars ziet opduiken, begint de zoektocht naar de nesten.

 

Sorry, this website uses features that your browser doesnвЂt support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and youвЂll be all set.