Vrijdag 16/10 hebben we al de nodige voorbereidingen gedaan zodanig dat we zaterdag snel konden beginnen.
Zaterdag zijn we gestart om zeven uur dertig met 200l water aan de kook te brengen en de eerste was te smelten. Gelukkig beschikken we over vier ketels zodat er “snel” begonnen kon worden want er was wel wat te wafelen. Om 9 uur daagde het eerste lid op met zijn te logen ramen, koninginnenrooster of romp. Om de drie minuten gingen 11 stuks per keer in het loogbad om er dan ontsmet en proper uit te komen. Nog afspoelen in een heet waterbad, met de tuinslang af koelen en dan te drogen gelegd. Al deze bewerkingen verliepen buiten met het mooie herfstzonnetje.

Ondertussen was het in de Zoem-In ook niet stil. Alle soorten van wafels werden er geproduceerd: van simplex over dadant blatt naar kempisch hele of halve hoogsels. De twee waswafeltoestellen produceerde om de anderhalve minuut een wafel. Blokken was werden binnengebracht stapels wafels gingen buiten. Dit jaar met een beperking van 4 kilogram was omdat we maar met twee imkers tezamen in de zoem-in konden staan, corona weet je. Om 17 uur was alles opgeruimd en weg gezet.
Met dank aan alle vrijwilligers.

Sorry, this website uses features that your browser doesnвЂt support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and youвЂll be all set.