BBQ feest ImkersBond Bonheiden

 

Zeventien augustus was het weer zover …… onze jaarlijkse BBQ. Om half twee verzamelde talrijke collega’s imkers voor een korte wandeling door de Rijmenamse natuur. De uitleg van de gids (Steven) deed bij een aantal toch de wenkbrauwen fronsen ivm de op til zijnde veranderingen in het natuurlandschap. Vergezeld door de zon waren de wandelaars tevreden van de korte ( 6 km ) wandeling. De niet wandelaars waren al aan het nippen van het drankje aangeboden door de bond en daar sloten wij ons volmondig bij aan. De vuren werden aangestoken en om 17 uur begonnen de eerste hongerige aan het coronaveilige parkoers. Eerst groenten en dan een mooi gebakken en overheerlijk stukje vlees. Met dank aan onze twee bakkers, Dirk en Eric, ze hebben zich in het “zweet” gewerkt om alles perfect te kunnen afleveren. Iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis. En zoals gezegd wordt, de afwezigen hadden weeral ongelijk.

Mijn dank gaat dan ook naar alle vrijwilligers die de BBQ hebben doen slagen.

Volgende afspraak is het logen en waswafelen op 2 oktober, de voordracht op donderdag 21 oktober en de pannenkoeken op zondag 14

november. Voor meer info zie onze website.

 Imker Louis De Neef aan het werk aan Gekko. 

Bonheiden.

Toen de Bonheidense imkersvereniging maandag een oproep kreeg van de gemeentelijke milieudienst, fronsten ze de wenkbrauwen. Aan kleuterschool Gekko bleek een bijenkorf het de leerlingen knap lastig te maken. Toch was de bijenpopulatie niet actief in de school, wel op de verkeerslichten in Dorp.

Zaterdag 1 mei 2021

Het was weer zover onze eerste was- en loogdag van dit jaar. Heel wat denkwerk ging er aan vooraf. Kan het doorgaan, wat zijn de normen enz. maar uiteindelijk hebben we beslist om het toch te laten doorgaan volgens de geldende coronaregels. Tenslotte we zijn er voor de leden hé. Het logen gebeurde buiten en de waswafels werden gegoten in onze educatieve stand.

Door de planning die gehandhaafd werd verliep alles zoals verwacht.

Het resultaat mag er zijn. 33 kg waswafels werden er gegoten, 91 ramen uitgesmolten en 1110 ramen geloogd samen met nog 15 roosters en 5 rompen. En de leden, zij waren uitermate enthousiast.

Dank aan alle helpers en opruimers voor het vele werk.

Steven

 

Op zaterdag 17 april wordt er weer de kans geboden aan onze leden om materiaal te logen en waswafels te maken.

Maximum 150 ramen en/of 4 kg was per persoon.

Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   met opgave van aantal ramen en/of kg was in welk formaat te verwerken.