Op 14 november hadden we weer onze traditionele pannenkoekennamiddag in St-Maartensberg Rijmenam.

Aan onze vraag om een parkeerverbod te voorzien op het binnenplein werd door de gemeente voldaan, zodat iedereen gemakkelijk een parkeerplaats kon vinden. Dankuwel gemeente Bonheiden.

Velen waren van de partij en hebben kunnen bijpraten en kunnen genieten van de lekkere pannenkoeken. 

Met dank aan iedereen die een handje heeft toegestoken : bakker en reservebakker, ronddragers van drank en spijs, afwasser, portier/bakplaatvervoerder/CST-scanner, ....

En het bestuur... zag dat het goed was. 

 

Op donderdag 25.11.21 zal Willem Magerman ons meer komen vertellen over de "Digitale Bijenkast".

Deze voordracht gaat door in de Krankhoeve in Bonheiden en start om 20 uur.

Digitale hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit onze hedendaagse maatschappij.  Denk maar aan onze telefoon waarmee we onze bankzaken regelen, wat en/of waar we gaan eten, de uurregelingen van de trein kunnen bekijken, wat voor weer het zal zijn… en noem maar op.

BBQ feest Imkersbond Bonheiden

Zeventien augustus was het weer zover …… onze jaarlijkse BBQ. Om half twee verzamelde talrijke collega’s imkers voor een korte wandeling door de Rijmenamse natuur.

De uitleg van de gids (Steven) deed bij een aantal toch de wenkbrauwen fronsen ivm de op til zijnde veranderingen in het natuurlandschap. Vergezeld door de zon waren de wandelaars tevreden van de korte ( 6 km ) wandeling. De niet wandelaars waren al aan het nippen van het drankje aangeboden door de bond en daar sloten wij ons volmondig bij aan.

Imker Louis De Neef aan het werk aan Gekko. 

Toen de Bonheidense imkersvereniging maandag een oproep kreeg van de gemeentelijke milieudienst, fronsten ze de wenkbrauwen. Aan kleuterschool Gekko bleek een bijenkorf het de leerlingen knap lastig te maken. Toch was de bijenpopulatie niet actief in de school, wel op de verkeerslichten in Dorp.